Άκουσε τη δίψα σου... Ενυδατώσου τώρα!

Άκουσε τη δίψα σου... Ενυδατώσου τώρα!


Πόσο νερό πίνετε την ημερα; Αυτό είναι μια ερώτηση που φέρνει σε δύσκολη θέση τους περισσότερους απ' όσους επισκέπτονται έναν διαιτολόγο - διατροφολόγο για πρώτη φορά. Η κατανάλωση νερού αποτελεί πρόκληση για αρκετούς, προβληματίζοντας τους για το τι μπορούν να κάνουν ώστε να τη βελτιώσουν .

Ευτυχώς, το καλοκαίρι είναι πιο εύκολη περίοδος για να πιάσει κάποιος το στόχο του. Τι γίνεται όμως τον χειμώνα που το σώμα μας δεν έχει αυξημένη το αίσθημα της δίψας; Η αφθονία (ποικιλία ) φρούτων και λαχανικών ,(δροσερών) μη αλκοολουχων ποτών , αλλά και η ταυτόχρονη επιθυμία για ανακούφιση από την έντονη ζεστη ή το κρύο συμβάλλουν σε μια πιο επαρκή ενυδάτωση μέσα στην ημέρα.


Πως θα την αυξήσουμε 

*Έχοντας στο νου μας να πίνουμε με κάθε γεύμα ή σνακ ένα ποτήρι νερό. Έτσι , θα έχουμε μια σταδιακή πρόσληψη νερού , χωρίς αίσθηση φουσκώματος ή την ανάγκη να πιούμε όλο το νερό της ημέρας το βράδυ . Για να το πετύχουμε αυτό , καλό είναι να ξεκινάμε την ημέρα μας πάντα με ένα ποτήρι νερό.

*Μέσα στην ημέρα βοηθάει να έχουμε το δικό μας μπουκάλι σε εμφανές σημείο ή στη τσάντα μας , γεμάτο με δροσερό νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα (χωρίς πρόσθετα ζάχαρα). Αν δεν μας αρέσει το απλό νερό , μπορούμε πάντα να του δώσουμε γεύση με κάποιο infusion από φρούτα ή λαχανικά .

* Αξίζει να σημειωθεί οτι στην ενυδάτωση μας δεν περιλαμβάνεται μόνο το νερό , αλλά και το τσάι , ο καφές (προσοχή στην υπερακατανάλωση τους , που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση ή ακόμα και δηλητηριαση),το γάλα και οι χυμοί (οι χυμοι θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή λόγω της υψηλής περιεκτηκότητας τους σε σάκχαρα).

*Νερό λαμβάνουμε επίσης και απο τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υγρά όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.Καταναλώνοντας μια σαλάτα καθημερινά και φρούτα συστηματικά στο πρωινό μας μπορούμε να αυξήσουμε και την ενυδάτωση μας ,χωρίς να έχουμε πιεστεί να πιούμε το νερό μας.

*Αν η καθημερινότητα μας είναι πολύ πιεστική και ξεχνιόμαστε , μπορούμε επίσης να θέσουμε 1-2 υπενθιμίσεις στο κινητό μας τηλέφωνο , φροντίζοντας  έτσι τουλάχιστον για την καταναλωση 3-4 ποτηριών σίγουρα μέσα στην ημέρα.

Παρ'όλα αυτά ,καθώς η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει κάθε άνθρωπος εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες ,καλό είναι πάντα να ακούμε τη δίψα μας και να προσπαθούμε για μια μέση   ενυδάτωση μέσα στην ημέρα.


Πηγή : περιοδικό Δύο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις