Διατροφή και κυτταρίτιδα

 Οι "συνταγές" που μπορούν να βοηθήσουν ....





Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς η γυναικεία λιποδυστροφία είναι μια κοινή δερματολογική πάθηση που κυριαρχεί στον γυναικείο πληθυσμό.Χαρακτιρίζεται απο λακκάκια και βαθουλώματα στην επιφάνεια του δέρματος, δίνοντας του την όψη "της φλούδας πορτοκαλιού". Δημιουργείται όταν τα λιποκύτταρα που βρίσκονται κάτω απο την επιφάνεια του δέρματος αυξάνονται σε μέγεθος και προωθούνται προς τα έξω , αλλάζοντας  τη δομή του δέμρατος που βρίσκεται πάνω απο αυτά. Γι αυτό εμφανίζεται σε περιοχές του σώματος με αυξημένη κατανομή λίπους όπως οι μηροί , οι γλουτοί και η κοιλιά. Η επιπλέον κατακράτηση υγρών που μπορεί να υπάρχει στην περιοχή λόγω κακής αιμάτωσης και της αφυδάτωσης μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.


Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας οφείλεται κυρίως σε γενετικούς και ορμονολογικούς παράγοντες. Οι γυναίκες υποβάλλονται σε περισσότερες ορμονικές διαταραχές στη διάρκεια της ζωής τους , ενώ έχουν και λεπτόπτερο δέρμα από τους άντρες - γι' αυτό και εμφανίζουν πιο συχνά κυτταρίτιδα.

Μέσω όμως της ισορροπημένη διατροφής και την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών μας σε υγρα  μπορούμε να μειώσουμε συνολικά το λίπος του σώματος μας και να βελτιώσουμε την όψη του δέρματος μας και κατ'επέκταση την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.Μετά απο τη διέγερση του του οργανισμου με τη θεραπευτική μέθοδο του λεμφικού μασάζ η αποβολή του λίπους και των τοξινών αυτού  θα γίνει μέσω της αναπνοής , του ιδρώτα , των ούρων και των κοπράνων . Η υιοθέτηση ενός υγιεινού πρότυπου διατροφής, όπως είναι η Μεσογειακή διατροφή ,θα μας βοηθήσει τη μια να περιορίσουμε τις τροφές που αυξάνουν το σωματικό λίπος , από την άλλη θα εμπλουτίσει τη διατροφή μας με όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα διατηρούσαν το δέρμα μας ελαστικό και θα περιορίσουν τη φλεγμονή.

*Αυξήστε την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών (τουλάχιστον 5 μερίδες ) τα οποία θα τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με τις απαραίτητες βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που θα προστατευσουν τη δομή των κυττάρων και θα περιορίσουν τη φλεγμονή .Θυμηθείτε η βιταμίνη C  που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στα πορτοκάλια ,τις φράουλες ,τα ακτινίδια και τις κόκκινες πιπεριές , ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος .

*Αυξήστε την κατανάλωση των λιπάρων ψαριών ,όπως ο σολομός, σκουμπρί,σαρδέλα,γαύρος γόπα και των ξηρών καρπών τροφές πλούσιες σε ω3 τα οποία μειώνουν την παραγωγή φλεγμονωδών ενώσεων στον οργανισμό .

Παραμείνετε ενυδατωμένοι. Καταναλώστε τουλάχιστον 2,5 λίτρα υγρών ημερησίως ,συμπέριλαμβανομένων 6-8 ποτήριων νερού. Μετριάστε την πρόσληψη αλκοολ η οποία προκαλεί αφυδάτωση.

Περιορίστε την πρόσληψη θερμιδικά πυκνών τροφίμων όπως είναι τα τηγανητά,τα γλυκά και γενικότερα τα φαγητά εκτός σπιτιού.Προτιμήστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ως πηγή λίπους ,τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών .

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας!30 λεπτά μέτριας έντασης, περπάτημα τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα είναι ικανά όχι μόνο να διατησήσουν αλλά και να μειώσουν το βάρος μας , πάντα σε συνδυσμό με μια ισσοροπημένη διατροφή.

Τέλος η κατανάλωση πράσινου τσαγιού κατα την διαρκεια της θεραπείας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και την απώλεια λίπους έχει αποδειχτεί οτι είναι οφέλιμη για την αποβολή των τοξινών και του λίπους του οργανισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις