Γιατί ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα;

Το μήλο είναι ένα φρούτο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, πηκτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες. Αντιδιαρροϊκό και διουρητικό λόγω της πηκτίνης που περιέχει. Η πηκτίνη είναι σημαντική σύμμαχος της αποτοξίνωσης.
Επιταχύνει την αποβολή των τοξινών μέσω της ένωσης της με τα βαρέα μέταλλα στο παχύ έντερο για την εξάλειψη τους. Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε νερό και σορβιτόλη, διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Η πηκτίνη στα φρούτα είναι ίσως η πιο ήπια μέθοδος αποτοξίνωσης ρύπων. Η πηκτίνη προέρχεται από το ινώδες τμήμα του καρπού και βρίσκεται στα γλυκολέμονα, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή καθώς και στα μήλα. Άλλες πηγές της πηκτίνης είναι οι μπανάνες, τα σταφύλια, τα καρότα, το λάχανο ,το αβοκάντο , η αγγινάρα , η μελιτζάνα ,το πατζάρι , ολα τα λάχανα ,μελιτζάνα ,ακτινίδιο , μπανάνα, κεράσι , ανανάς και άλλα.

Η πηκτίνη βοηθά στην απελευθέρωση βαρέων μετάλλων, χημικών και άλλων ουσιών του αίματος, η οποία συνδέεται με αυτά και τα αποβάλλει από το σώμα.

Απλά, η κατανάλωση φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, θα βοηθήσει να καθαρίσει το σύστημά σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα προϊόν πλούσιο σε πηκτίνη σε ένα ποτήρι νερό, κάνοντας έναν βιολογικό χυμό σταφυλιών ή φρέσκο χυμό λαχανικών για να επιταχυνθεί η διαδικασία της αποτοξίνωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις